Perfecte mismatch: Tom Dumoulin in het roze

Welke indruk maakt de beroemde douchescène uit Psycho als je het oorspronkelijke geluid vervangt door het Pink Panther-thema? De horror van de fatale steekpartij verandert bijna in slapstick.

Relaxen in je zonovergoten tuin met onophoudelijk een elektrische grasmaaier aan de ene kant en een schuurmachine aan de andere kant is ook een onwenselijke combinatie.

Zomers ongemak staat in geen enkele verhouding tot het bijwonen van een concert van je favoriete popidool waar een van je vriendinnen wordt opgeblazen. Dat is iets wat je van tevoren lang niet altijd incalculeert.

De paus op een step, de heilige geest in een trainingspak en een hoog gebouw dat ongecontroleerd instort nadat er een vliegtuig in is gevlogen zijn even onwaarschijnlijk als een tang in een porseleinkast en een olifant op een varken. Het ene laat zich moeilijk met het andere verenigen.

De perfecte mismatch bestaat gelukkig ook: een wielrenner in een roze trui! De lieflijke, bijna tedere, uitstraling contrasteert de keiharde opoffering. Een heldhaftige pedaleur die met een waanzinnige gemiddelde snelheid meer dan 3600 kilometer in 21 dagen aflegt, Italiaanse bergen verzet en in afdalingen ongenadig van zijn fiets kan stuiteren, verdient diep respect. Ook al heeft hij zwakke darmen en een zachte g.

Tom Dumoulin