Mijn eerste selfie

Ik heb het lange tijd weten uit te stellen, maar nu ben ik dan gezwicht voor de smartphone. Uit praktische overwegingen, bijvoorbeeld voor actuele reisinformatie en groepsapps. Voor surfen op het internet en mailen vind ik het schermpje te klein en voor het toetsenbord zijn mijn vingers te groot.

Mijn eerste smartphone betekent ook mijn eerste selfie. Of eigenlijk mijn tweede selfie, want bij de eerste poging had ik mijn ogen halfdicht. Het resultaat mag dan misschien wat wazig en niet overdreven flatteus zijn, de actie op zich beschouw ik als een overwinning op mijn angst om met de massa mee te moeten lopen.

Nu ik dan ben gezwicht voor de smartphone én mijn eerste selfie wil dat niet zeggen dat ik mijn foto op Facebook of Instagram ga posten. In de kleine lettertjes (op mijn laptop) las ik dat ze je foto zomaar voor alle doeleinden mogen gebruiken.

Dus mocht ik alsnog overstag gaan om mijn selfie op social media te plaatsen, ben ik maar al te blij dat die misschien wat wazig en niet al te flatteus is.