Wat is er zo edel aan een paard?

Eindelijk, de hondenbelasting wordt afgeschaft. Minister Plasterk heeft de bestrijding van discriminatie verlegd van mens naar dier: ‘waarom niet voor een poes en wel voor een hond?’ Nu we het er toch over hebben: waarom wel voor een hond en niet voor een paard?

Sommigen noemen het paard een edel dier. Dat zijn mensen die niet wonen in een gemeente waar je tijdens het wandelen over de knollen struikelt. Een hond bout, maar een paard mest. Aan het produceren van twintig kilo stront per dag is weinig edels aan. Waarom heeft een paard trouwens een hoofd met manen in plaats van een kop met haren, en benen waar bij een hond de poten zitten?

Anky van Grunsven mocht haar dressuurpaarden dan wel goed hebben afgericht, wie hier zijn neus in het buitengebied steekt weet beter. Ik zie weleens hondenbezitters met een schepje en plastic zakje lopen, maar nooit ruiters met een schop en kruiwagen.

Daarom pleit ik voor een ophokplicht voor paarden die zich te goed voelen voor een drollenvanger of paardenluier. Tevens maak ik van de gelegenheid gebruik om álle belastingen af te laten schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.